Zondag onder zeil arrangement met bezoek aan Pampus - Meevaren op de grootste driemast klipper

Bij dit zeiluitje vanuit Muiden naar Pampus is inbegrepen:

  • Zeiltocht op de Driemastklipper van 10:30 tot 16:00 uur
  • Optioneel cateringpakket 2020: € 18,00 p.p. (of kinderen € 12,00 p.p.)
  • Vertrek vanuit Muiden

Prijs 2020 --> Prijzen voor 2021 volgen z.s.m.: 

  • Volwassene (= 13 jaar en ouder): € 33,00 p.p.
  • Kinderen 4 t/m 12 jaar: € 22,00 p.p.
  • Entree Pampus € 12,50 p.p. (of kinderen € 9,50 p.p.)

Ben je in het bezit van een museum jaarkaart of Bankgiro VIP kaart dan krijg je gratis toegang tot forteiland Pampus.

De prijs van deze bijzondere zeilbelevenis is geldig in het jaar 2020. Actuele data en prijzen volgen z.s.m.

Vanaf 1 persoon te boeken op 1 van onderstaande data:

  • Bijna alle zondagen tussen half mei/begin juni t/m eind oktober 2021: de exacte data voor 2021 zijn op dit moment helaas nog niet bekend

Het nuttigen van zef meegebrachte consumpties is niet toegestaan.

Aanvulling; Forteiland Pampus

  Forteiland Pampus

  Forteiland Pampus werd gebouwd tussen 1887 en 1895. Om Amsterdam te beschermen werd een meesterlijk militair plan ontworpen, de Stelling van Amsterdam. Nadat het haar beschermende functie had verloren raakte het fort in verval tot in de jaren '80 een aantal 'Muiders' zijn gestart met het herstel dat ertoe leidde dat Forteiland Pampus 8 juli 2011 haar deuren opende als eerste Nationale Bezoekerscentrum van de Stelling van Amsterdam.

  Bezoek Pampus of laat u informeren door een gids tijdens een rondleiding over het fort (optioneel bij te boeken). Dit hoeft niet vooraf geboekt te worden en kan direct aan Pampus worden voldaan bij betreden forteiland. 

  De prijs van deze bijzondere zeilbelevenis was geldig in het jaar 2020. Actuele data en prijzen voor 2021 volgen z.s.m.

Zondag Onder Zeil - Dagje meezeilen op een 3-mastklipper

Heerlijk meedeinen en genieten op het ruime dek of ontspannen achterover leunen in de scheepse salon, de bemanning zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt.

Vanaf Muiden zetten we koers naar het Markermeer. We passeren de zeesluizen, varen langs het Muiderslot, het Koninklijke jacht de Groene Draeck en het gestrande piratenschip Elisabeth Smit.  Na de lunch meren we af bij forteiland Pampus!

Programma

10:15-10:30 uur: Ontvangst
10:30-12:00 uur: Aanvang vaartocht
±12:00/12:30 uur: Lunch (tegen meerprijs)
13:30-14:30 uur: Bezoek Pampus (tegen meerprijs)
14:30-16:00 uur: Driemasterzeilen naar Muiden

Mogelijke data

  • Bijna alle zondagen tussen half mei/begin juni t/m eind oktober 2021: de exacte data voor 2021 zijn op dit moment helaas nog niet bekend

Er wordt gevaren naar Forteiland Pampus en kan er (optioneel) een bezoek gebracht worden aan Pampus.

Eten & Drinken

Het is mogelijk het arrangement uit te breiden met een cateringpakket deze kunt u vooraf bij ons reserveren. Ook is het mogelijk om aan boord losse hapjes en of drankjes af te nemen.

Verzorging aan boord

U wordt ontvangen met koffie of thee met appelgebak en vers geslagen slagroom. In de salon wordt een lunch verzorgd met frisse salades, vers belegde broodjes, warme groentesoep met balletjes en een kroket. 

’s Middags worden diverse borrelhapjes geserveerd.

Cateringpakket Volwassene 2020: € 18,00 p.p.
Cateringpakket Kinderen 2020: € 12,00 p.p.

Het nuttigen van zef meegebrachte consumpties is niet toegestaan.

7.0 | 1 review

Reviews van gasten

Anoniem

7

Leuke tocht. Maar omdat er te veel wind stond niet veel kunnen zeilen en eerder terug.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant

Onze partner

Algemeen

De schepen van weleer, bevaren de zeeën weer.
Als levende historie.
Een stukje Hollands Glorie.

Wij bieden u een onvergetelijk verblijf op het water voor groepen vanaf 10 personen, maar ook voor individuele boekers.

Denk daarbij ook eens aan een zakelijke meeting in de verrassende ambiance aan boord van een schip. Of vier uw bruiloft op het water te midden van uw gasten. Bent u toe aan een uitje en wilt u ‘quality time ‘ doorbrengen met familie, vrienden en bekenden? Lekker uitwaaien aan boord van een van onze schepen. Luierend op het dek de wolken aan u voorbij zien trekken. ‘s Avonds aanleggen in een van de gezellige havenstadjes of avontuurlijk droogvallen op het Wad.
We bieden voor ieder wat wils. En of u nu veel of weinig zeilervaring heeft, of u nu jong bent of oud; u bent bij ons aan boord altijd welkom. Onze medewerkers op kantoor en de bemanning aan boord van onze schepen staan voor u klaar.

Onze Vloot

De vloot vbestaat uit bijna veertig schepen. Het zijn veelal traditionele zeilschepen die rond de eeuwwisseling van stapel liepen. De klippers, aken en tjalken zorgden destijds voor het vrachtvervoer over water. Dat ons maritiem erfgoed behouden is gebleven, is te danken aan een aantal enthousiaste liefhebbers. Zij kochten de oude en verwaarloosde schepen op en brachten zij in hun oorspronkelijke staat terug, maar nu als zeilende passagiersschepen.

Wat kunt u aan boord verwachten

Afhankelijk van uw groepsgrootte, het gewenste vaargebied en de mate van comfort kunt u uw keuze maken uit één van de traditionele zeilschepen van onze vloot. Op alle schepen is bovendeks genoeg ruimte om uit te waaien. Op een aantal schepen zijn zitvoorzieningen aangebracht om op comfortabele wijze van de omgeving te kunnen genieten. Ieder dagverblijf heeft een eigen sfeer en biedt voldoende ruimte voor het samen gebruiken van maaltijden of gezellig tijd met elkaar doorbrengen. De kombuis is standaard op elk schip uitgerust met een kookmogelijkheid en koelkast.

22 Schepen

Inmiddels is de vloot van Hollands Glorie uitgegroeid tot 22 schepen en verrijkt met enkele stijlvolle klassieke salonschepen, waaronder de indrukwekkende Hydrograaf. De traditionele zeilschepen hebben als thuishavens Rotterdam, Weesp, Muiden, Amsterdam, Monnickendam, Hoorn en Enkhuizen, en worden beheerd door 22 schippers/eigenaars. Hollands Glorie zet de schepen in voor tochten, uiteenlopend van uitstekend verzorgde, gezellige dagtochten tot en met avontuurlijke internationale zeilreizen. In die laatste categorie zijn de whisky-zeilreizen in de wateren van Schotland een belevenis waar jaarlijks vele liefhebbers grif op intekenen.